Oficjalna strona Partizana Belgrad zorganizowała chat, gdzie na pytania kibiców odpowiadał Aleksandar Stanojevic - pierwszy trener Partizana.
Aleksandar Stanojevic- były serbski piłkarz, a obecnie trener Partizana Belgrad. Jako piłkarz grał w takich klubach jak Partizan, Obilic, Atletico Madryt, Mallorca, OFK Belgrad.
Jako trener Partizana zdobył już mistrzostwo w sezonie 2009/10, a w obecnym sezonie jest na najlepszej drodze do powtórzenia tego sukcesu.
Oto najciekawsze pytania i odpowiedzi:
Czy jakiś piłkarz z zagranicy wzmocni Partizana w przerwie zimowej?
-Raczej nie. Główną przeszkodą są nowe przepisy. Mamy już 6 zagranicznych graczy i powoli staje się to dla nas problemem.
Czy chciałbyś aby jakiś były gracz Partizana powrócił do klubu?
-Tak, Stevan Jovetic, Adem Ljajic.
Kto był najlepszym zawodnikiem pierwszej części sezonu?
-Bramkarz, obrońcy, pomocnicy, Lazar Markovic... Naprawdę nie mogę wybrać tylko jednego piłkarza.
Eduardo chyba rozczarował?
-Jego forma spadła, ale, jeśli solidnie przepracuje przerwę zimową, znów będzie wyróżniającym się zawodnikiem.
Czy to prawda, że chce pan opuścić Partizan po sezonie?
-Swoją pracę pragnę tak samo dziś, jak w swój pierwszy dzień, ale trudno jest mi coś konkretnego powiedzieć. Ja nie wiem, co wydarzy się jutro, a tym bardziej latem przyszłego roku...
Gdzie jeszcze chciałbyś pracować?
-Hiszpania, ale to w tej chwili jest niemożliwe, oglądam również rosyjską ligę i tam też chciałbym pracować, bo to dobra liga, z której łatwo się wybić do najlepszych europejskich lig.
Gdybyś miał magiczną różdżkę kogo sprowadziłbyś do Partizana?
-Messi, C. Ronaldo
Ile trofeów możesz jeszcze zdobyć z Partizanem?
-Nie wiem, moje myśli sięgają jutra, nie wybiegam w przyszłość.
Czy Partizan może być w następnym sezonie Ligi Mistrzów niespodzianką, podobnie jak w obecnym APOEL?
-Możemy, ale tylko wtedy, jak dojdziemy do etapu, w którym będziemy mieć obecną kadrę przez 4 lata, a przecież my po każdym sezonie się osłabiamy.
 |