Translate

Polish Albanian Bulgarian Croatian English French German Greek Italian Macedonian Portuguese Romanian Russian Serbian Slovenian
Dejan Lekić w Osasunie
Serbia
Wpisany przez Rado   
sobota, 26 czerwca 2010 17:22

Najskuteczniejszy strzelec Crvenej Zvezdy Belgrad, 25-letni Dejan Lekić, związał się 5-letnim kontraktem z hiszpańską Osasuną Pampeluna. Jeszcze niedawno wydawało się, że serbski snajper podpisze kontrakt z Racingiem Santander, jednak więcej zdecydowania wykazali działacze Osasuny, którzy przebili ofertę Racingu.

Jak ujawnił prezes Osasuny, Pachi Izco: "Lekić będzie przywdziewał koszulkę Osasuny przez następne 5 lat. Cała operacja kosztowała nas 2,6 mln euro, Crvena Zvezda zagwarantowała sobie ponadto pewien procent z kolejnego transferu zawodnika. Pokładamy w Lekiciu wielkie oczekiwania, mamy nadzieję, że szybko zaaklimatyzuje się w mieście i drużynie".

Ángel Martín González, dyrektor sportowy Osasuny, wypowiedział się o Lekiciu w samych superlatywach: "Ma znakomite warunki fizyczne. Jest piłkarzem niemal kompletnym i można go porównać do Nikoli Zigicia. Lekić jest wysoki, świetnie gra w powietrzu. Jesli tylko dobrze wkomponuje się w zespół, będzie w przyszłości ważnym ogniwem Osasuny".

Sam zawodnik odniósł się do porównania z Zigiciem: "Cieszę się, że porównuje się mnie z Nikolą, jednak Zigić to Zigić, a Lekić to Lekić". I dodał: "Chciałem grać w dobrej drużynie. Temat Osasuny pojawił się niedawno. Kluby doszły do porozumienia i tak oto jestem w dobrej drużynie, która występuje w jednej z najlepszych lig świata. Wierzę, że zdołam pomóc drużynie".

W niedawno zakończonym sezonie Primera Division Osasuna uplasowała się na 12. miejscu w tabeli.

Źródło: Osasuna.es

Komentarze (0)Add Comment

Napisz komentarz
smaller | bigger

security code
Wpisz poniżej kod antyspamowy

busy

Powiązane: