Translate

Polish Albanian Bulgarian Croatian English French German Greek Italian Macedonian Portuguese Romanian Russian Serbian Slovenian
Milan Jovanić miał jechać na MŚ na 99 procent
Serbia
Wpisany przez wp.pl   
sobota, 19 czerwca 2010 08:44

Sprowadzenie Serba Milana Jovanicia zakończyło ciągnący się w nieskończoność serial pod tytułem "Wisła Kraków szuka bramkarza. 24-letni zawodnik zamiast trenować pod Wawelem miał być w Republice Południowej Afryki na mistrzostwach świata. Ponoć powołanie obiecał mu selekcjoner serbskiej kadry Radomir Antić, ale słowa nie dotrzymał.

Jovanić mógł grać zarówno w kadrze Serbii, jak i Bośni. Pierwsi odezwali się Bośniacy, ale on postanowił poczekać. - Wtedy zadzwonił do mnie trener bramkarzy reprezentacji Serbii, Rade Zalad. Powiedział, że trener Radomir Antić chce mnie sprawdzić w towarzyskim meczu z Japonią - opowiada nowy zawodnik Wisły w rozmowie z "Przeglądem Sportowym".

Z Japończykami Jovanić zagrał 4 minuty, ale mimo to bardzo liczył na wyjazd do RPA. - Antić zapewnił mnie, że na 99 procent jadę na mistrzostwa świata jako trzeci bramkarz. Drugim miał być Żeljko Brkić. Jak widać, stało się inaczej... żaden z nas nie pojechał - mówi 24-letni bramkarz.

Z tego co mówi Jovanić wynika, że Antić po prostu go oszukał, składając obietnicę bez pokrycia. Zawsze może się wytłumaczyć, że przeważył ten jeden procent. A nowy piłkarz Wisły Kraków mógł w piątek cieszyć się z kolegami z sensacyjnego pokonania Niemców. Zamiast niego cieszył się bramkarz Zagłębia Lubin Bojan Isailović. Ale Jovanić jest przekonany, że jego czas nadejdzie - w kwalifikacjach do Euro 2012.

Komentarze (0)Add Comment

Napisz komentarz
smaller | bigger

security code
Wpisz poniżej kod antyspamowy

busy

Powiązane: