Translate

Polish Albanian Bulgarian Croatian English French German Greek Italian Macedonian Portuguese Romanian Russian Serbian Slovenian
Milos Krasić piłkarzem roku w Serbii!
Serbia
Wpisany przez Mateusz Matković   
wtorek, 29 grudnia 2009 18:24

Ceniony na zachodzie skrzydłowy CSKA Moskwa Milos Krasić został nagrodzony za znakomite występy dla rosyjskiego zespołu i reprezentacji kraju. Został wybrany najlepszym piłkarzem Serbii mijającego roku 2009!

Krasić, który ma za sobą znakomity rok przyczynił się do awansu reprezentacji Serbii na Mistrzostwa Świata w RPA w 2010 roku, a także awans do fazy pucharowej Ligi Mistrzów w obecnych rozgrywkach.

- Jest to wyjątkowy dzień w moim życiu i jestem bardzo szczęśliwy – mówił na poniedziałkowej uroczystości w Belgradzie, gdzie skrzydłowy CSKA Moskwa otrzymał nagrodę. – Jednak jeśli chodzi o występy reprezentacji, sukces świętujemy jako zespół, bo wszyscy przyczynili się do tego, że pojedziemy do Republiki Południowej Afryki – dodał.

- Ten sukces napawa mnie energią do jeszcze cięższej pracy w przyszłym roku i jestem bardzo niecierpliwy, jeśli chodzi o Mundial 2010! Jestem pewny, że osiągniemy tam korzystne wyniki – skomentował Krasić swoją najbliższą przyszłość.

Znakomity rok w wykonaniu Milosa Krasicia nie przeszedł bez echa w piłkarskiej Europie. Chęć pozyskania piłkarza wyraziły ekipy z Włoch i Anglii. W roli przyszłego pracodawcy 25-letniego Serba wymienia się Chelsea Londyn, Manchester United, AC Milan czy Juventus Turyn.

Komentarze (0)Add Comment

Napisz komentarz
smaller | bigger

security code
Wpisz poniżej kod antyspamowy

busy

Powiązane: