Translate

Polish Albanian Bulgarian Croatian English French German Greek Italian Macedonian Portuguese Romanian Russian Serbian Slovenian
Rumunia vs Macedonia: pomeczowe opinie
Rumunia
Wpisany przez Paweł Kiełbus   
czwartek, 03 czerwca 2010 18:39

Środowa porażka z Macedonią (0:1), mimo że doznana w meczu towarzyskim, nie przeszła bez echa w rumuńskich mediach. Na łamach prasy i telewizji głos zabrały piłkarskie autorytety doszukujące się przyczyn tak słabej postawy "Tricolorii", którzy przegrali już trzecie spotkanie z rzędu, w dodatku w fatalnym stylu. Pojawiły się opinie zaliczające drużynę Razvana Lucescu do trzeciorzędnych zespołów, co z pewnością nie poprawi nieciekawych nastrojów przed sobotnim sparingiem z Hondurasem.

Dorinel Munteanu (ponad 100 występów w reprezentacji, trener Otelul Galati, dla telewizji Sport.ro): - Piłkarze reprezentacji muszą się bardzo szybko obudzić, jako że czas leci, a w każdym meczu powinniśmy stawać się mocniejsi. Nie wiem co sądzić o tym, co się dzieje na szczeblu krajowym. Selekcjoner popełnia błędy, bo jest krytykowany i wywiera się na nim presję.

Victor Becali (działacz i agent piłkarski, dla telewizji GSPTV): - Selekcja nie została dobrze przeprowadzona. To nie wydaje się normalne, że nie bierze się pod uwagę takich graczy, jak Torje (skrzydłowy Dinama - przyp. red.). Jest także Bogdan Stancu... (napastnik Steauy - przyp. red.). Przykłady można mnożyć. Trzeba wprowadzać zawodników w najlepszej formie. Niektórzy gracze niczego nie oferują.

Gheorghe Popescu (działacz rumuńskiej federacji, rekordzista co do występów w kadrze, były piłkarz m. in. Barcelony, dla Sport.ro): - Boję się, że moja drużyna zalicza się do tych trzeciorzędnych. Zobaczyłem słaby mecz, ale musimy pamiętać, iż to koniec sezonu i piłkarze planują wakacje. Reprezentacja powinna za każdym razem spełniać swoją rolę. Zostaliśmy pozbawieni pomysłu, agresji. Wydawało się, że każdy czeka na wyjazd na wakacje.

Razvan Lucescu (selekcjoner reprezentacji Rumunii, dla Sport.ro): - Nie jestem zadowolony z wyniku. Graliśmy mało przejrzyście, rozpaczliwie. Obecnie nikogo nie jesteśmy w stanie przestraszyć.

Razvan Rat (obrońca reprezentacji, dla Sport.ro): - Reprezentacja i Mutu (napastnik Fiorentiny, zawieszony za stosowanie dopingu - przyp. red.) potrzebują siebie nawzajem. Nie udało nam się dziś wygrać i to jest frustrujące.

Mirel Radoi (pomocnik reprezentacji, dla Sport.ro): - Jesteśmy wściekli i sfrustrowani, bo nie wygraliśmy. Jesteśmy zdesperowani, aby odnosić zwycięstwa.

Marius Lacatus (były reprezentant i trener m. in. Steauy i FC Vaslui, dla GSPTV): - Zbyt wielu piłkarzy nie wie w czym rzecz. Mamy trenera, który jest odpowiedzialny za wyniki i uważam to za sprawiedliwe, aby żądać od niego wyjaśnień. Prawdopodobnie po meczu z Hondurasem trzeba będzie rozrysować wszystko i zobaczyć co trzeba zrobić. Po tym meczu, wszyscy piłkarze powinni zostać odesłani do domu. Coraz mniej zawodników okazuje się przydatnych. Chciałbym, aby możliwe było porównywanie obecnego pokolenia z poprzednimi generacjami. I nie chciałbym myśleć, że jesteśmy w futbolu krajem trzeciego świata. Cris (Christian Chivu - kapitan drużyny, współwinny utraty gola z Macedonią - przyp. red.) ma pewne wady, ale powinniśmy je zaakceptować, ponieważ jest wielkim piłkarzem. Mam nadzieję, że Razvan znajdzie rozwiązanie, aby zakwalifikować się do Euro 2012. Skoro brak wyników, to trzeba znaleźc rozwiązanie, a możliwości jest dużo.

Komentarze (0)Add Comment

Napisz komentarz
smaller | bigger

security code
Wpisz poniżej kod antyspamowy

busy

Powiązane: