Translate

Polish Albanian Bulgarian Croatian English French German Greek Italian Macedonian Portuguese Romanian Russian Serbian Slovenian
Tonel nowym nabytkiem Dinama Zagrzeb
Chorwacja
Wpisany przez Wojciech Przybylski   
sobota, 28 sierpnia 2010 08:36

Mistrz Chorwacji Dinamo Zagrzeb, zaraz po awansie do fazy grupowej Ligi Europejskiej, wzmocnił swoje szeregi obronne kontraktując Tonela - byłego stopera Sportingu Lizbona i reprezentacji Portugalii.

Mierzący 185 cm środkowy obrońca, zostanie oficjalnie przedstawiony kibicom "niebieskich" w najbliższy wtorek. W ubiegłym sezonie rozegrał w sumie 38 spotkań w barwach Sportingu, zarówno w rozgrywkach krajowych, jak i zagranicznych.

"Cieszę się że tu trafiłem. Moje pierwsze wrażenia są pozytywne. Poznałem tu wspaniałych, sympatycznych ludzi i jestem szczęśliwy, że będę częścią tego kolektywu." - cytuje pierwszą oficjalną wypowiedź zawodnika strona internetowa Dinama.

Zawodnik nie wie zbyt dużo o swoim nowym klubie, ale kilka nazwisk obecnie grających zawodników jest mu doskonale znanych: "Oczywiście słyszałem wiele dobrego o trenerze Halihodziću, który jest legendą europejskiej piłki. Igor Biscan czy Leandro Cufre również nie są dla mnie postaciami anonimowymi".

"Jestem pewny, że moja współpraca ze wszystkimi w klubie będzie przebiegać znakomicie. Nie mogę się już doczekać treningów i pierwszych występów. Wiem już na kogo trafimy w Lidze Europejskiej. Jeśli Villarreal jest faworytem numer jeden naszej grupy, to Dinamo plasuje się tuż za nim." - stwierdził optymistycznie 30-latek, za którego Dinamo zapłaciło Sportingowi 1,5 mln euro.

VIDEO: Tonel, jak na Portugalczyka przystało, jest świetnie wyszkolony technicznie

Komentarze (0)Add Comment

Napisz komentarz
smaller | bigger

security code
Wpisz poniżej kod antyspamowy

busy

Powiązane: