Translate

Polish Albanian Bulgarian Croatian English French German Greek Italian Macedonian Portuguese Romanian Russian Serbian Slovenian
Rukavina następcą Mandzukicia!
Chorwacja
Wpisany przez Piotr Zieliński   
poniedziałek, 26 lipca 2010 19:04

Ante Rukavina wraca do ojczyzny! Ten 24-latek gra na pozycji napastnika - jest wychowankiem HNK Šibenik, grał w Hajduku Split, a od 2008 roku reprezentował barwy greckiego potentata, Panathinaikosu Ateny. Mimo powołań do reprezentacji Chorwacji nie zdążył jeszcze w niej zadebiutować. Ante ma załatać dziurę po niedawnym transferze Mario Mandzukica do Wolsfburga.

Oficjalnie Ante zostanie zaprezentowany na Maksimirze 30 lipca. Szczegóły finansowe transferu nie zostały ujawnione. Nieoficjanie podaje się, że Dinamo wyłożyło za napastnika aż 3 miliony euro i zagwarantowało mu gigantyczne, jak na warunki chorwackie zarobki, 700.000 euro za sezon!

Nowy nabytek włodarzy z Zagrzebia nie krył radości z przybycia na Maksimir: "Jestem bardzo szczęśliwy, że mogę założyć niebieską koszulkę. Dinamo nie można odmawiać, mam zamiar sprostać oczekiwaniom nowego klubu wobec mnie i przyczynić się do wywalczenia upragnionego awansu do fazy grupowej Ligi Mistrzów”.

Oto próbka umiejętności zawodnika:

Komentarze (0)Add Comment

Napisz komentarz
smaller | bigger

security code
Wpisz poniżej kod antyspamowy

busy

Powiązane: