Translate

Polish Albanian Bulgarian Croatian English French German Greek Italian Macedonian Portuguese Romanian Russian Serbian Slovenian
Vranjes: Chcę grać dla Hajduka!
Chorwacja
Wpisany przez Mateusz Matković   
piątek, 15 stycznia 2010 21:55

Zainteresowani Juricą Vranjesem włodarze Hajduka Split do tej pory nie dopięli transferu chorwackiego pomocnika. Piłkarz Werderu Brema nie ma co liczyć na grę w pierwszym zespole, a szkoleniowiec Thomas Schaaf chętnie sprzedałby go, dając mu możliwość kontynuowania kariery. Co na to sam piłkarz?

- Mój menadżer pracuje nad znalezieniem mi klubu jeszcze w zimie. Dostałem zielone światło od szefów Werderu, by opuścić Weserstadion. Znam też z chorwackiej prasy pogłoski o transferze do Hajduka i mój agent to potwierdza. Priorytetem teraz dla mnie jest regularne granie. Wiem, że w Chorwacji nie mogę liczyć na kontrakt podobny do tego z Bundesligi, ale nie chodzi o pieniądze. Znam sytuację jaka jest w Chorwacji. W pierwszej kolejności muszę pojawiać się na murawie, a najlepiej na stadionie Hajduka - przyznał Vranjes, który chciałby wrócić do ojczyzny po kilku latach spędzonych w Niemczech.

- Mój agent Alen Augustinčić był na rozmowach w Turcji. Stamtąd też mam oferty, dużo bardziej lukratywne niż z Hajduka. Ale nie chodzi o wysokość kwoty na kontrakcie. Bo gdyby tak było, nie wahałbym się i podpisał umowę z którymś z tamtych klubów - dodał.

Komentarze (0)Add Comment

Napisz komentarz
smaller | bigger

security code
Wpisz poniżej kod antyspamowy

busy

Powiązane: