|
Chorwacja
|
|
Wpisany przez Mateusz Matković
|
|
piątek, 08 stycznia 2010 12:58 |
Chelsea Londyn, Tottenham Hostpur i Olympique Lyon zainteresowane są ściągnięciem młodej gwiazdy Dinama Zagrzeb i reprezentacji Chorwacji. Mowa o Dejanie Lovrenie, 20-letnim obrońcy Dinama Zagrzeb, za którego Francuzi złożyli już ofertę dziesięciu milionów euro.
20-letni gracz Dinama Zagrzeb już od dłuższego czasu jest obserwowany przez skautów Olympique Lyon i Kogutów z Londynu. Świetna dyspozycja Lovrena zaowocowała też powołaniem do pierwszej reprezentacji Chorwacji prowadzonej przez Slavena Bilicia, w której zawodnik rozegrał już dwa spotkania.
Zdaniem dziennika Sportske Novosti Lyon i Tottenham złożyły już oficjalne oferty na biurko Dinama Zagrzeb. - Czytam wszystkie te historie o transferze, ale nie wpływa to negatywnie na moją koncentrację. Jestem całkiem spokojny, ale oczywiście podekscytowany - skomentował całe zamieszanie Dejan Lovren.
- Kiedy moje nazwisko jest wiązane z tymi wszystkimi wielkimi klubami, to tylko motywuje mnie do jeszcze bardziej wytężonej pracy. Będę jeszcze lepszym graczem w drugiej połowie sezonu. - Niektórzy młodzi zawodnicy wariują, gdy słyszą o zainteresowaniu dużych klubów. Ale to nie mój problem. Jestem inny - dodaje defensor klubu ze stadionu Maksimir.
Fachowy portal Transfermarkt.de wycenił wartość piłkarza na 2,5 miliona euro, jednak dziennik Le Parisien dowiedział się, że Olympique Lyon wyłożył na stół dziesięć milonw euro. Trzy miliony mniej zaoferował Tottenham Hotspur. Swoich skautów na Maksimir wysyłali także AC Milan i Juventus Turyn.
Lovren jest wszechstronnym zawodnikiem i może grac również jako defensywny pomocnik.
 |