Zdaniem angielskiego dziennika The Sun, londyńska Chelsea zaplanowała już zimowe zakupy! Przymierzany od dłuższego czasu do The Blues Sergio Aguero to nie najważniejsza informacja dla naszych czytelników. Roman Abramowicz ma wyłożyć aż 55 milionów euro, by ściągnąć do klubu ze Stamford Bridge Argentyńczyka i Chorwata - Jerko Leko!
Pomocnik reprezentacji Chorwacji nie zyskał zaufania u nowego szkoleniowca AS Monaco i rozrgrał do tej pory tylko 26 minut od rozpoczęcia sezonu. Nic więc dziwnego, że Leko nosi się z zamiarem zmiany barw. Jednak nikt nie spodziewał się, że sięgnie po niego sam Carlo Ancelotti, który widzi w Chorwacie potencjał do gry w ekipie lidera Premier League.
- Nie zadowala mnie jedynie kilka występów w sezonie i niejasna sytuacja w Monako. Mam poważne propozycje z klubów z Niemiec i Anglii i na pewno je przemyślę, bo chcę kontynuować karierę gdzie indziej - przyznał Jerko Leko na łamach Nogometni Magazin.
Oficjalna oferta jeszcz nie wpłynęła, zatem nie znana jest cena piłkarza. Jednak - zdaniem fachowego niemieckiego serwisu Transfermarkt.de - wart jest około dwóch milionów euro.
Komentarze (1)
... Napisane przez pablo,
grudzień 24, 2009
wiele osob na innych serwisach przecierało oczy ze zdumienia, że ktoś taki jak Leko może trafić do Chelsea. ja tam sie nie dziwie - chorwat ma ogromne doświadczenie, jest waleczny, zdyscyplinowany taktycznie - da sobie rade w premiership.