Translate

Polish Albanian Bulgarian Croatian English French German Greek Italian Macedonian Portuguese Romanian Russian Serbian Slovenian
Nowy trener Hajduka
Chorwacja
Wpisany przez Piotr Zieliński   
wtorek, 18 sierpnia 2009 13:00

Edoardo Reja został nowym trenerem „Białych”.  W sezonie 2008/2009 Włoch prowadził SSC Napoli, gdzie zastąpił go Roberto Donadoni.

63-latek został rano oficjalnie przedstawiony, a wieczorem przeprowadzi pierwszy trening  z zawodnikami. Kontrakt zwiąże go z klubem na dwa lata i zagwarantuje roczne zarobki wysokości 400 tys. euro.

– Praca w Hajduku to wielki zaszczyt i wyzwanie. Po 32 latach we Włoszech  wchodzę do nowego środowiska, co dla mnie jest nowym bodźcem, aby spróbować zrobić coś więcej. Oglądałem pokój z trofeami klubu i pragnę poprowadzić Hajduka z powrotem na stare ścieżki chwały. Wierzę, że wszystko mi się uda! - powiedział Reja na konferencji prasowej.

Głos przed dziennikarzami zabrał również p.o. prezesa Hajduka Joško Svaguša:
- Robimy wszystko, aby Hajduk, wyszedł  z kryzysu i powrócił tam gdzie jest jego miejsce w lidze. To nie koniec wzmocnień - do drużyny dołączą niebawem nowi zawodnicy.

Od początku sezonu „Biali” spisują się fatalnie - ich dotychczasowy bilans to 2 porażki i 2 remisy, przy 6 bramkach straconych i 4 zdobytych. Po 4. kolejce klub zajmuje odległe 13 miejsce. Pierwszym sprawdzianem nowego trenera będzie wyjazdowy mecz z zajmującą 6 miejsce NK Rijeka, który zostanie rozegrany w najbliższą sobotę.

Komentarze (0)Add Comment

Napisz komentarz
smaller | bigger

security code
Wpisz poniżej kod antyspamowy

busy

Powiązane: