Do drugiej rundy kwalifikacyjnej eliminacji do Ligi Mistrzów przystąpił mistrz Chorwacjii, zespół Dinama Zagrzeb. Dinamo trafiło na drużynę ormiańską Pyunik Yerevan. Pierwszy mecz "niebiescy" rozegrali na wyjeździe.
Pomimo dobrej gry i wielu doskonałych okazji ze strony Dinama mecz zakończył się bezbramkowym remisem:
W lepszej sytuacji przed rewanżowym meczem w Zagrzebiu jest oczywiście Dinamo i nie powinno mieć problemu z pokonaniem słabszego przeciwnika na własnym stadionie. Na pewno będą mogli liczyć na wspaniały doping swoich fantastycznych kibiców - Bad Blue Boys.
A oto skład Dinama w meczu w Erewaniu: 1. Tomislav Butina, 6. Dejan Lovren, 7. Etto, 10. Sammir, 15. Carlos, 16. Milan Badelj, 17. Marijo Mandžukić, 21. Ivica Vrdoljak, 22. Igor Bišcan, 24. Ilija Sivonjić, 99. Dimitrios Papadopoulos rezerwowi: 12. Ivan Kelava, 2. Ivan Tomečak, 9. Andrej Kramarić, 13. Mathias Chago, 19 .Tomislav Barbarić, 20. Miroslav Slepička, 77. Pedro Morales TRENER: Krunoslav Jurcic
Niestety mecz można było oglądać wyłącznie za pośrednictwem internetu, ale warto czasami poszukać aby obejrzeć zespół Dinama prezentujący wysokie umiejętności techniczne, a zarazem świetne przygotowanie kondycyjne. Fani Dinama z pewnością liczyli na wysokie zwycięstwo w pierwszym meczu ale myślę, że drugie spotanie pokaże siłę tego zespołu i nikt nie będzie miał wątpliwości kto zasługuje na awans do kolejnej rundy.
Mecz rewanżowy odbędzie się jutro (21.07.2009r.) o godz. 20:30 na stadionie Maksimir w Zagrzebiu. Przypomnę tylko, że Dinamo Zagreb zwyciężyło w Pucharze UEFA w roku 1967, a w roku 1963 było finalistą tych rozgrywek.
Komentarze (2)
... Napisane przez ziaro,
lipiec 21, 2009
witam
kiedys tutaj bywalem ale mysle ze znowu bede sie tutaj pojawial, szkoda ze tak malo informacji, kiedys bylo znacznie wiecej
a co do meczu to Dynamo nie powinno miec problemow wg mnie
+0
... Napisane przez voytala,
lipiec 30, 2009
witaj ziaro
z czasem tych informacji będzie coraz więcej cierpliwości
kiedys tutaj bywalem ale mysle ze znowu bede sie tutaj pojawial, szkoda ze tak malo informacji, kiedys bylo znacznie wiecej
a co do meczu to Dynamo nie powinno miec problemow wg mnie