Translate

Polish Albanian Bulgarian Croatian English French German Greek Italian Macedonian Portuguese Romanian Russian Serbian Slovenian
Dinamo Zagrzeb negocjuje z Rogerem
Chorwacja
Wpisany przez Monika Mazurek   
wtorek, 14 lipca 2009 14:03

Informację o propozycji transferu zawodnika warszawskiej Legii opublikował dziś serwis internetowy Index.hr, cytując tę wiadomość za polskimi mediami. Według portalu, oprócz propozycji z Zagrzebia  pojawiła się także oferta przejścia do jednej z bogatych drużyn arabskich.

Władze Legii podobno nie zamierzają utrudniać Rogerowi zmiany klubu, a sam piłkarz już od dłuższego czasu planuje opuścić Polskę, bo – jak pisze Index.hr – nie jest zadowolony z poziomu reprezentowanego przez polskiego wicemistrza.

„Pragnę grać w piłkę na wyższym poziomie. Mam duże ambicje, chcę się rozwijać i stawać coraz lepszym zawodnikiem. Dlatego właśnie chcę zacząć grać w lepszej drużynie. Być może teraz jest moja największa szansa na zrealizowanie swoich zamiarów” - miał powiedzieć 27- letni „polski” Brazylijczyk.

Kontrakt Rogera w Legii Warszawa kończy się u schyłku 2009 roku. Mówi się, że wspomniany arabski klub zaproponował piłkarzowi 1,5 miliona dolarów rocznie. Roger jednak niechętnie przystaje na propozycję wyjazdu na Daleki Wschód. O wiele bardziej interesuje go perspektywa gry u chorwackiego mistrza oraz możliwość pozostania w Europie.

Komentarze (0)Add Comment

Napisz komentarz
smaller | bigger

security code
Wpisz poniżej kod antyspamowy

busy

Powiązane: