Translate

Polish Albanian Bulgarian Croatian English French German Greek Italian Macedonian Portuguese Romanian Russian Serbian Slovenian
Edin Višća w Istanbul BB
Bośnia i H.
Wpisany przez Dobrosław Kowalski   
wtorek, 16 sierpnia 2011 22:51

Edin Višća, były zawodnik Buducnostii Banovici i ostatnio Żeljeznicara Sarajewo podpisał pięcioletni kontrakt z tureckim pierwszoligowcem Istanbul BB. Piłkarz bośniackiej kadry U-21 (ma też jeden występ w dorosłej reprezentacji w meczu z Polską) uważa, że to dobry krok w jego karierze bo klub jest świetnie zorganizowany a ponadto może liczyć na pomoc wystepującego w nim reprezentacyjnego bramkarza Bośni i Hercegowiny Kenana Hasagicia. Sam Višća ma także zamiar nauczyć się języka tureckiego.

Działacze klubu z Istambułu są przekonani o wielkim potencjale swojego nowego zawodnika i oczekują, że będzie on bardzo pomocny w walce o miejsce gwarantujące start w Lidze Europy.

Żeljeznicar wzbogacił się na tym transferze w/g różnych źródeł o kwotę 400-600 tyś. euro.

Komentarze (7)Add Comment
...
Napisane przez korwin mikke, sierpień 17, 2011
Kurczę liczyłem, że trafi do polskiej ligi do jakiegoś Górnika Zabrze ili Lechii Gdańsk.
...
Napisane przez Dobrosław , sierpień 17, 2011
tak naprawdę to scouting polskich klubów na Bałkanach nie istnieje, wszystko jest od przypadku do przypadku, czasami trafi się jeden Stilić i to wszystko. Ale nieskromnie mówiąc sam podjąłem się próby zmiany takiego stanu rzeczy!
...
Napisane przez korwin mikke, sierpień 18, 2011
Dobrosław świetny pomysł, chętnie w polskiej lidze zobaczyłbym Rajko Repa, Muhameda Subasića czy też Miroslava Stevanovicia.
Co planujesz?
...
Napisane przez DobrosBaw, sierpień 19, 2011
prowadzę agencję zajmującą się scoutingiem i consultingiem piłkarskim. Właśnie uruchamiam na Bałkanach (Bośnia, Chorwacja)
jej oddziały.
Subasić ma już wyrobioną dobrą markę wśród scoutów i managerów, zwłaszcza niemieckich i raczej tam należy spodziewać się jego transferu tym bardziej, że od trzeciego czy czwartego roku życia mieszkał w Niemczech, zna język i nie miałby problemów z aklimatyzacją. Ale interesują się nim też kluby rosyjskie.
...
Napisane przez korwin mikke, sierpień 20, 2011
Ciekawa sprawa, na tej stronce pojawiać się częściej będą owe talenty? Często w Polsce zamiast ściągać prawdziwych piłkarzy jak Stilić stawiało się w Polsce na jakieś odpady szczególnie w Polonii Wawa jak Nikolić czy Adamović. Sam Maribor ma lepszą szkółkę piłkarską niż wszystkie polskie kluby polskie razem wzięte jak to jest możliwe? ;)
...
Napisane przez Dobrosław, sierpień 29, 2011
Odpowiadając na Twoje pierwsze pytanie żartobliwie mogę powiedzieć, że NIE bo mając na względzie swój interes nie chcę podawać na tacy piłkarzy konkurencji! Ale czasami może zrobię wzmiankę!

...
Napisane przez Dobrosław, sierpień 29, 2011
A co do szkolenia zawodników i całego systemu to jest to bardzo złożone zagadnienie. W poszczególnych krajach byłej Jugosławii różnie to wygląda. W jakimś stopniu jest to (podobnie jak w Polsce) odzwierciedleniem zmieniającej się sytuacji ekonomicznej danego kraju, napływającym kapitałem do futbolu, modelem budowania klubów itp.

Napisz komentarz
smaller | bigger

security code
Wpisz poniżej kod antyspamowy

busy

Powiązane: